Διερεύνηση νεοπλασματικών παθήσεων προσώπου και τραχήλου

Τα νεοπλάσματα κεφαλής και τραχήλου αποτελούν μία ομάδα καρκίνων που προέρχονται από τις ανώτερες αεροφόρες οδούς (χείλη, γλώσσα, στοματική κοιλότητα, λαιμός, λάρυγγας, φωνητικές χορδές), από τους σιελογόνους αδένες, από τον ρινοφάρυγγα, ή από τα ιγμόρεια και την ρινική κοιλότητα. Σχεδόν όλοι οι καρκίνοι προερχόμενοι από αυτές τις περιοχές είναι πλακώδους διαφοροποίησης. Σπάνιοι τύποι καρκίνου, όπως αυτοί που προέρχονται από τους σιελογόνους αδένες, τον ρινοφάρυγγα, τους παραρρίνιους κόλπους και την ρινική κοιλότητα, καθώς επίσης και καρκίνοι που έχουν ιστολογικό τύπο διαφορετικό του πλακώδους προτύπου, ακολουθούν ιδιαίτερες και διαφορετικές κατευθυντήριες οδηγίες. Η υποψία ύπαρξης καρκίνων κεφαλής και τραχήλου συνδέεται με την εμφάνιση συμπτωμάτων,

Ανάλογα με την περιοχή εντόπισης του όγκου. Συμπτώματα όπως μορφώματα στον τράχηλο, έλκη στη γλώσσα, αιμορραγούσα περιοχή, λευκές ή ερυθρές περιοχές στο στόμα, πονόλαιμος, επώδυνη κατάποση, επίμονη βραχνάδα, απόφραξη της μίας ρινικής θαλάμης ή και αιμορραγία από τη μύτη, αν επιμένουν για πάνω από τρεις εβδομάδες θα πρέπει να σας οδηγήσουν στο γιατρό σας για εξέταση.

Στο Premedicare στην Αγία Παρασκευή, ο ιατρός ωτορινολαρυγγολόγος διερευνά νεοπλασματικές παθήσεις προσώπου και τραχήλου.