Ψυχιατρικό Τμήμα | Ψυχίατρος Αγία Παρασκευή

O ψυχίατρος εξειδικεύεται στη διάγνωση τη θεραπεία και την φροντίδα ατόμων που πάσχουν από ψυχιατρικές διαταραχές. Ο ψυχίατρος είναι γιατρός που κάνει διάγνωση και θεραπεία σε ψυχικές διαταραχές όπως η κατάθλιψη, η σχιζοφρένεια, οι διαταραχές συμπεριφοράς και πολλές άλλες. Μετά την αξιολόγηση, προτείνει θεραπεία, συνήθως με φαρμακευτική αγωγή και ψυχοθεραπεία. Η ψυχοθεραπεία είναι μία μορφή συζητήσεων και συμβουλευτικής που βοηθά τους ασθενείς , να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν τα ψυχολογικά προβλήματά τους.

Ο ψυχίατρος συνεργάζεται και με άλλους επαγγελματίες υγείας, όπως ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και άλλους. Συχνά καλείται να αντιμετωπίσει επείγουσες καταστάσεις  όπως κρίσεις πανικού, αυτοτραυματισμούς, αυτοκτονίες και ψυχωτικές κρίσεις.

Επίσης, ο ψυχίατρος ασχολείται με ερευνητικές δραστηριότητες για την κατανόηση  και τη βελτίωση της αντιμετώπισης των ψυχικών διαταραχών.

Η ψυχιατρική υγεία αναφέρεται στην καλή κατάσταση της ψυχικής και συναισθηματικής ευεξίας ενός ατόμου. Περιλαμβάνει την ικανότητα ενός ατόμου να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις, το άγχος την κατάθλιψη και άλλα ψυχολογικά προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσει στη ζωή του.

Είναι σημαντική για την ποιότητα ζωής ενός ατόμου και την ικανότητα να λειτουργεί στην κοινωνία. . Η ψυχική νόσος ή η ψυχολογική διαταραχή μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχική υγεία, αλλά υπάρχουν διάφοροι τρόποι για τη διατήρηση και την ανάκτηση της, συμπεριλαμβανομένης της ψυχοθεραπείας, της ψυχοφαρμακευτικής αγωγής και της υγιεινής ζωής.

Η ψυχική υγεία είναι απαραίτητη για πολλούς λόγους, όπως:

Επιρροή στην ποιότητα ζωής

Διασφαλίζει κοινωνική ένταξη

Καλή σωματική υγεία

Υγιείς σχέσεις

Αύξηση της απόδοσης

Πρόληψη των ψυχικών διαταραχών

Υποστήριξη σε δύσκολες στιγμές

Συνολικά η ψυχική υγεία, αποτελεί σημαντικό συστατικό της συνολικής υγείας και ευημερίας ενός ατόμου, σημαντικό να διατηρείτε η ψυχική υγεία , να αναζητάτε η βοήθεια όταν χρειάζεται .

Το πολυιατρείο PREMEDI-CARE που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή, έχει ως στόχο καθημερινά να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας. Απαρτίζεται από διαφορετικές ειδικότητες και τα ανάλογα ιατρικά τμήματα. Ένα από αυτά είναι και το Ψυχιατρικό Τμήμα, το οποίο στελεχώνουν έμπειροι Ψυχίατροι και ειδικευμένο προσωπικό. Ο Ψυχίατρος ειδικεύεται στην διάγνωση & θεραπεία σε ψυχικές διαταραχές όπως κατάθλιψη, σχιζοφρένεια & προτείνει θεραπεία μέσω φαρμακευτικής αγωγής και ψυχοθεραπείας.