Ιατρείο Βελονισμού | Αγία Παρασκευή

Βιοϊατρικός βελονισμός – Ηλεκτροβελονισμός

Ο βελονισμός αποτελεί επί χιλιάδες χρόνια θεραπευτική μέθοδο αναγνωρισμένη από την κινεζική ιατρική τόσο για τη θεραπεία παθολογικών καταστάσεων όσο και για την πρόληψη κάποιων εξ αυτών. Ο Βιοϊατρικός βελονισμός είναι ουσιαστικά η εφαρμογή του κινεζικού βελονισμού χρησιμοποιώντας τη γνώση της δυτικής Ιατρικής και ιδιαίτερα της νευρολογίας, ανατομίας και ενδοκρινολογίας. Η δράση του και η αποτελεσματικότητα του έχει αποδειχθεί από εκατοντάδες πλέον μελέτες ενώ παράλληλα ήδη αποτελεί κομμάτι θεραπευτικής αντιμετώπισης σε μεγάλα νοσοκομεία του εξωτερικού. Στην Ελλάδα υπάρχουν αναγνωρισμένα εξωτερικά ιατρεία βελονισμού σε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής όπως το ΚΑΤ και το Γεννηματάς. Είναι αποτελεσματικός σε μεγάλη γκάμα παθήσεων με ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα σε παθήσεις του μυοσκελετικού όπως αυχεναλγίες, οσφυαλγίες, ωμαλγίες και γοναλγίες, ενώ παράλληλα έχει εφαρμογή σε παθήσεις όπως ημικρανίες, επώδυνα σύνδρομα (πχ νευραλγίες) κλπ.

Ως θεραπευτική τεχνική συνίσταται στην ένθεση πολύ λεπτών βελόνων σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος που προκαλούν μηδενική έως ελάχιστη ενόχληση. Κάθε θεραπευτική συνεδρία διαρκεί περίπου 20 λεπτά και απαιτείται σύνολο περίπου 10-12 συνεδρίων για την πλήρη ολοκλήρωση της θεραπείας. Ήδη όμως από την 6η συνέδρια τα αποτελέσματα είναι συνήθως εμφανή.

Ο ηλεκτροβελονισμός αποτελεί την πλέον σύγχρονη μορφή του ιατρικού βελονισμού, όπου με τη βοήθεια εξειδικευμένου μηχανήματος, διοχετεύεται ηλεκτρικό ρεύμα στις βελόνες πολλαπλασιάζοντας έτσι το θεραπευτικό αποτέλεσμα της μεθόδου.

Το πολυιατρείο PREMEDI-CARE που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή, έχει ως στόχο καθημερινά να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας. Απαρτίζεται από διαφορετικές ειδικότητες και τα ανάλογα ιατρικά τμήματα. Το Ιατρείο Βελονισμού, θεραπευτικές τεχνικές όπως Μεσοθεραπεία, Βιοϊατρικό Βελονισμό κ.α.