Παγκόσμια ημέρα γυναίκας

8η Μαρτίου: Μια μέρα αφιερωμένη στις γυναίκες όλου του πλανήτη. Η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας είναι μια ημέρα όπου γιορτάζεται το γυναικείο φύλο και η ισότητα που με κόπο κατάφερε να κερδίσει. Οι γυναίκες για πολλά χρόνια θεωρούνταν ένα φύλο κατώτερο, χωρίς θεμελιώδη δικαιώματα όπως αυτά της εργασίας, της μόρφωσης και της ψήφου. Ο αγώνας τον γυναικών για ισότητα ξεκίνησε ήδη από τη Γαλλική επανάσταση το 1789 και στο πέρασμα των χρόνων έγραφαν με τους «αγώνες» τους τη δική τους ιστορία.

Παγκόσμια ημέρα γυναίκας: Ιστορικό πλαίσιο

Το 1977 ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών  θέσπισε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου. Αν θεσπίστηκε επισήμως αυτή τη χρονολογία, είχε γιορταστεί για πρώτη φορά στις 28 Φεβρουαρίου του 1909 στην Αμερική. Η μέρα αυτή ονομάστηκε «Εθνική Ημέρα της Γυναίκας» και γιορτάστηκε με αφορμή μια εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου του 1857 σε ένα εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας. Οι εργάτριες του εργοστασίου  διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερους μισθούς.  Αν και αυτό το περιστατικό από κάποιους χαρακτηρίζεται ως μύθος, θα πρέπει να εστιάσουμε στο γεγονός ότι οι γυναίκες διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους. Έτσι, τα φεμινιστικά κινήματα της Δύσης τη δεκαετία του ’60 έφεραν στο προσκήνιο την ημέρα της γυναίκας, ως μέσο ανάδειξης των γυναικείων προβλημάτων.

Γυναίκα και υγεία

Ο γυναικείος οργανισμός είναι καθολικώς αποδεκτό ότι είναι ανθεκτικός, ικανός να αντέχει περισσότερο. Η ανθεκτικότητα αυτή σε καμία περίπτωση δεν τον καθιστά άθικτο. Οι σύγχρονες γυναίκες έρχονται καθημερινά με πολλά προβλήματα υγείας, τα οποία δε σχετίζονται αποκλειστικά με τη γυναικεία τους φύση.

Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα με την υγεία τους, τα οποία δυσκολεύουν την καθημερινότητά τους. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και το στρες επιβαρύνουν το γυναικείο φύλο, το οποίο έρχεται αντιμέτωπο με κακοήθειες. Οι συχνότεροι τύποι καρκίνου που πλήττουν τις γυναίκες είναι αυτοί του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

Εκτός των κακοηθειών, η υπογονιμότητα είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες. Ωστόσο, η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή κάνει αλματώδη βήματα, βοηθώντας έτσι τις γυναίκες να ξεπεράσουν τα προβλήματα της αναπαραγωγικής τους υγείας. Τέλος, σημαντικό είναι να αναφερθούν και άλλα προβλήματα υγείας που ταλαιπωρούν το γυναικείο φύλο όπως η οστεοπόρωση, η παχυσαρκία και ψυχολογικά προβλήματα, όπως η κατάθλιψη.

Παγκόσμια ημέρα γυναίκας: Το δώρο του κέντρου μας

Η παγκόσμια ημέρα γυναίκας ας είναι η αφορμή να κάνεις και εσύ το καλύτερο δώρο στον εαυτό σου. Ο προληπτικός έλεγχος είναι βαρύνουσας σημασίας για τη διατήρηση της καλής υγείας. Όπως η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας, έτσι και η άμεση διάγνωση είναι το βασική για την ίαση.  Στο Premedicare γιορτάζουμε τη μοναδικότητα όλων των γυναικών και σας προσφέρουμε ολοκληρωμένη γυναικολογική εξέταση και διενέργεια Τεστ ΠΑΠ στο προνομιακό πακέτο των 40 ευρώ! Η γυναικολογική εξέταση περιλαμβάνει:

  • Έλεγχο των εξωτερικών γεννητικών οργάνων
  • Ψηλάφηση μαστών
  • Κολπικό υπερηχογράφημα

Το γυναικολογικό τμήμα του Premedicare είναι στελεχωμένο με εμπειρότατους γυναικολόγους και με ιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε το ραντεβού σας για να λάβετε ιατρικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών σε προνομιακές τιμές.