Παθήσεις Όρχεων

Φίμωση: Ευσκολία αποκάλυψης της βαλάνου λόγω στένωσης της ακροποσθίας.Η κύρια θεραπεία της φίμωσης είναι η περιτομή, δηλαδή η αφαίρεση της ακροποσθίας

 και του στενωτικού δακτυλίου. Η περιτομή προσφέρει μόνιμη λύση στο πρόβλημα της φίμωσης ενώ φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης,από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Υδροκήλη: Οι όρχεις βρίσκονται εντός του οσχέου και περιβάλλονται από διάφορους χιτώνες. Ο τελευταίος χιτώνας που περιβάλλει τον όρχι είναι ο ιδίος ελυτροειδής,

 ο οποίος αποτελείται από δύο πέταλα, το περισπλάχνιο και το περίτονο. Μεταξύ των δύο πετάλων του ιδίους ελυτροειδούς χιτώνα βρίσκεται φυσιολογικά μικρή ποσότητα υγρού.

 Όταν η ποσότητα αυτή αυξηθεί σημαντικά προκαλεί διόγκωση του οσχεόυ που ονομάζεται υδροκήλη.

Μόνιμη θεραπεία είναι η χειρουργική κατά την οποία, γίνεται μία μικρή τομή το όσχεο και αφού αδειάσει το υγρό της συλλογής γίνεται αναστροφή ή πτύχωση του ελυτροειδή χιτώνα

 ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον νέα συλλογή υγρού.

Η παρακέντηση της συλλογής παρέχει συνήθως μία προσωρινή ανακούφιση στον ασθενή και γίνεται κυρίως για διαγνωστικούς λόγους.

Κονδυλώματα: Μικρές θηλωματώδεις βλάβες στη γεννητική και περιπρωκτική περιοχή. Οφείλονται στον ιό HPV και μεταδίδονται μέσω σεξουαλικής επαφής.

Είναι η πιο συχνή σεξουαλικώς μεταδιδόμενη πάθηση και προσβάλλει εξίσου τις γυναίκες και τους άνδρες.Είναι συνήθως ασυμπτωματικά και σπανίως μπορεί να προκαλέσουν κνησμό (φαγούρα) ή αίσθημα καύσου. Οι περιοχές στις οποίες εμφανίζονται είναι το πέος, το όσχεο, η βουβωνική περιοχή και η περιπρωκτική χώρα για τους άνδρες, ενώ για τις γυναίκες ο κόλπος, το αιδοίο, ο τράχηλος της μήτρας και η βουβωνική και περιπρωκτική χώρα. Σπανιότερα εκδηλώνονται στα χείλη, στο λάρυγγα, στα χέρια και στο στόμα.

Τρόποι θεραπείας των κονδυλωμάτων:

-ΛΕΙΖΕΡ

-ΚΡΥΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

-ΔΙΑΘΕΡΜΟΠΗΞΙΑ

-ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΩΝ

-ΚΡΕΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

Βραχύς χαλινός: ‘Οταν ο χαλινός δεν έχει το απαιτούμενο μήκος και την κατάλληλη ελαστικότητα που χρειάζεται ώστε να μπορεί το πέος να επιμηκύνεται πλήρως κατά τη στύση, τότε τον αποκαλούμε βραχύ χαλινό.Ως αποτέλεσμα, υπάρχει δυσκολία να αποκαλυφθεί πλήρως η βάλανος, προκαλώντας πόνο και κάμψη της βαλάνου προς τα κάτω. Αυτό οφείλεται στην έλξη που της ασκεί ο χαλινός.

Προτιμότερη θεραπεία για τον βραχύ χαλινό θεωρείται η χειρουργική αντιμετώπιση με χρήση laser. Ο χειρουργός ανδρολόγος-ουρολόγος προχωράει στην εκτομή του βραχέος χαλινού υπό την τοπική αναισθησία του ασθενούς. Ορισμένες φορές μπορεί να απαιτηθεί να εφαρμοστούν απορροφήσιμα ράμματα, τα οποία πέφτουν από μόνα τους 10-15 ημέρες μετεγχειρητικά.

Στο Premedicare στην Αγία Παρασκευή, ο ιατρός ουρολόγος παρέχει την απαραίτητη μελέτη και αντιμετώπιση των παθήσεων των όρχεων.